Oпозиција у Српској нема храброст да блокира парламент БиХ

18.10.2017 Актуелно
 
Он је истакао да опозиција покушава да скрене пажњу са теме ослобађајуће пресуде Насеру Орићу и да нема храброст да блокира парламент БиХ, у чему би их подржао СНСД. 
 
„Сада се јасно види тај сценарио, осмишљен од оних који би направили БиХ другачијом, без Срба и Републике Српске, а они употријебљени наивно вјерујући, а и ја још вјерујем да они још наивно вјерују да је то што говоре најбоље за Српску“, рекао је Додик. 
 
Према његовим ријечима, очигедно је да је опозиција у фокусу наметнутих наочала које им је неко ставио и они гледају на начин како то виде Сарајево или странци, умјесто да их скину и гледају на Републику Српску на српски начин. 
 
„Овдје је тај поданички, усађени ген да се стално подбацујете под интересе странаца, а што је овај народ коштало кроз историју“, рекао је Додик. 
 
Он је додао да је дестабилизација Српске константан посао спољних и унутрашњих непријатеља Републике, да је „спирала издаје опозиције“ почела њиховим укључивањем у власт на нивоу БиХ и спречавању свега оног што се тамо може десити у интересу Српске. 
 
Према његовим ријечима, опозиција покушава да уруши институције Републике Српске пласирањем вијести да је у Српској „крња скупштина“. 
 
„То што је неко сам себе искључио или није дошао на сједницу, не значи да је скупштина крња. Ово је парламент у пуном капацитету“, поручио је Додик. 
 
Он је рекао да је опозиција побјегла од гласања о Резолуцији о војној неутралности, док је Народна скупштина завршила засједање усвојивши тај важан акт, као и Закон о фонду солидарности за лијечење дјеце у иностранству. 
 
Додик је нагласио да на бази те резолуције од представника Српске у заједничким органима БиХ очекује престанак свих активности у вези са приближавањем НАТО-у, додавши да може да разумије сарадњу са НАТО-ом, али да престану активности које се односе на војну имовину. 
 
Предсједник Српске је поручио да ће Народна скупштина наставити са радом, да је чекају важне теме, као што је буџет и економска политика.

Архива