Дестабилизација Српске континуиран посао њених непријатеља

18.10.2017 Актуелно

 

Предсједник је у интервјуу за РТРС изјавио да су синоћња дешавања показала да је дестабилизација Српске континуиран посао спољних и унутрашњих непријатеља Републике, који су почели нападима на њеног предсједника, МУП, РТРС, а сада и НСРС.

„Они нису отишли у Сарајево гдје имају власт и тамо окупирали сто у Парламентарној скупштини БиХ да кажу „Нећемо да толеришемо пресуде као што је пресуда Насеру Орићу, него хоћемо да ријешимо проблем Суда и Тужилаштва БиХ“. Умјесто да су то урадили и да су покупили политичке поене, али они су дошли у Републику Српску у тим условима. Прво се не одазову на састанак око пресуде Насеру Орићу, а онда то ураде у Народној скупштини. То је покушај да скрену пажњу са теме Насер Орић и ослобађајуће пресуде. Ја их подржавам – иће и мој СНСД да блокира Парламент БиХ заједно с њима, нека само они први почну. Они немају храброст за то“, рекао је Додик.

Каже да је дио сценарија да се не учествује у раду Народне скупштине и то да опозиција побјегне од гласања о Резолуцији о војној неутралности.

„Рад НСРС се мјери по томе да ли имате већину, а већина постоји. То што је неко сам себе искључио или није дошао на сједницу, не значи да је Скупштина крња. Ово је парламент у пуном капацитету“, рекао је Додик.

Предсједник Српске је поручио да, након усвајања Резолуције у НСРС, очекује од свих представника Републике Српске у заједничким институцијама да престану било какве активности у погледу приближавања НАТО.

„Нормално је да муслимани траже да будемо у НАТО, јер је НАТО у име њих бомбародвао Србе и наравно да њима то одговара, али зашто одговара Говедарици, Бореновићу, Чавићу? Зашто њима одговара није јасно. Нисмо ми једини који „гурамо“ неутралност. Наш интерес није НАТО, јер нисмо имали ништа од те Алијансе. Наш интерес поготово није НАТО који се овдје укључио у питање срамотне пресуде за Хан Пијесак“, рекао је Додик.

Архива