Додик: Природно је да Бањалука и Београд једном буду у једној држави

01.10.2017 Актуелно

 

 

„Наравно да су околности данас другачије и да не могу да буду подлога ономе што ја кажем. Али, извините, мени нико не може да забрани да вјерујем, да маштам, да имам идеал. То ми неће узети. А ја вјерујем“, рекао је Додик за „Спутњик“.

Он је навео да не зна да ли ће се то догодити за његово вријеме, док је жив, или послије њега, али да је несумњиво да мора да се догоди.

„Зато и постоје Република Српска и Србија и зато ће сасвим природно бити једног дана и другима око нас који су против тога, да схвате да је то наше природно право, право нације овог народа и ове двије државе, Српске и Србије, да имају право на то“, истакао је Додик.

Одговарајући на питање да ли му је жао што није отишао на инаугурацију америчког предсједника Доналда Трампа, Додик је рекао да би волио да је присуствовао, али да су се потрудили неки људи из бивше администрације да то спријече и то је, како је рекао, њихов највећи успјех.

„Вјерујем да ће та забрана бити прошлост, јер није ни била на реалним основама“, навео је Додик.

Говорећи о режисеру Емиру Кустурици, Додик је рекао да је он човјек који је посвећен ономе што ради и да је добар припадник српског народа, да брине о њему и има повећану емоцију за судбину и историју свог народа.

Што се тиче посјећивања културних манифестација, Додик је рекао да појава политичара на тим скуповима увијек изазива контроверзе и да културу не треба злоупотребљавати у том смислу, него је препустити људима који се тиме баве.

Додик је навео да би, да није политичар, можда могао да се искаже као стручњак у кошарци.

На питање да ли би са предсједником Србије Александром Вучићем одиграо „један на један“ у баскету, Додик је рекао да је било неких идеја и да ту није важна побједа, али да он има већ 58 година и да то више није тако једноставно.

Архива