Додик: Главна вијест је да скупштина ради

18.10.2017 Актуелно

 

Додик је рекао новинарима да се сједница одржава у малој скупштинској сали искључиво из пристојности, иако су неки мислили да ће бити примијењене одређене репресивне мјере удаљавања или физичког изношења, што би било медијски атрактивно.

„Као пристојни људи прешли смо у малу салу“, рекао је Додик.

Он је нагласио да сви посланици Народне скупштине имају равноправан статус и користе нека своја права.

„Не слажем се да је сједница прекинута и блокирана. Она је у неком тренутку можда прекинута, али се наставила у пуном капацитету и то се може видјети“, рекао је Додик.

Он је навео да не зна колико ће опозиција политички капитализовати од ометања сједнице Народне скупштине, заузимања неког стола у скупштини и онемогућавања других да раде.

„Ово друштво и његове институције неће престати да доносе прописе како треба и како је предвиђено. То ми апсолутно показујемо. Програмом рада Народне скупштине у наредном периоду имамо доста важних тачака дневног реда – буџет, економску политику, као и неке законе које треба усвојити. Наставићемо да радимо а они који мисле да им је главни политички домет да заузму један сто у скупштини, то је њихово… Сва срећа па скупштина има неколико сала и може да ради“, рекао је Додик.

Он је навео да је 22. редовна сједница парламента јавна и да ће медији имати увид у то што се ради на њој.

„Овдје није прекршен ниједан пропис и веома је важно да Скупштина ради. Разумијем да је медијски атрактивније послати причу о пиштаљкама, а нека се они /опозиционари/ сами погледају како ружно изгледају кад пиште. То је њихов проблем и охрабрујем их да раде на такав начин“, поручио је Додик.

Он је додао да је вечерас у Народну скупштину дошао због расправе о Приједлогу закона о Фонду солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству, чији је предлагач.

„Расправа је о томе завршена и увјерен сам да ће закон бити усвојен јер није било никаквих примједби и да ће помоћи великом броју дјеце и њиховим породицама којима је потребно лијечење ван Српске. То ће увести више реда, него хаотично скупљање /помоћи/ сваки дан и тај Фонд ће бити веома значајан“, рекао је Додик.

Он је навео да у Фонд већ у првој години може да се скупи више од шест милиона КМ.

„Изражавам своје задовољство јер смо као друштво показали висок степен солидарности. Вјерујем да ће на сљедећу сједницу скупштине испред Владе доћи приједлог закона који регулише одређене ствари у вези са трудницама и њиховим правима, што говори да социјална одговорност за људе постоји у овом друштву“, рекао је Додик.

Архива