Cвим средствима ћемo бранити институције Републике Српске

09.10.2017 Актуелно

 

„Против смо блокаде Народне скупштине Републике Српске и насиља као начина политичког дјеловања. У Републици Српској постоји скупштинска већина која жели да ради, што по сваку цијену мора бити омогућено“, рекао је новинарима Додик након заједничке сједнице предсједништава СНСД-а и ДНС-а.

Он је изразио задовољство заједничким радом коалиције СНСД-ДНС у посљедњих 20 година.

„ДНС и СНСД су се показали као стабилни коалициони партнери. Дјеловање које смо имали у посљедњих 20 година је добра гаранција за рад у будућности, а сличан састанак ћемо имати и са Социјалистичком партијом“, рекао је Додик и подсјетио да је коалиција ове двије партије најдуготрајнија на Балкану.

Он је најавио да ће у наредних 30 дана у свим локалним заједницама у Републици Српској бити анализирани међусобни односи СНСД-а и ДНС-а да би било постигнуто јединство.

„Потврђујемо одлуку и о заједничком наступу на изборима наредне године са Социјалистичком партијом и осталим странкама и социјалним групама, о чему ћемо се договарати“, навео је Додик.

Говорећи о данашњој ослобађајућој пресуди Суда БиХ команданту муслиманских снага у Сребреници Насеру Орићу, Додик је рекао да СНСД и ДНС сматрају да су Суд и Тужилаштво БиХ потврдили да не могу имати системску подршку из Републике Српске.

„Два предсједиштва данас су се сагласила да је неопходно одржати хитан састанак у Српској са свим политичким представницима да би се договорили о спречавању негативних одлука Суда и Тужилаштва на простору Српске“, рекао је Додик и поновио да ове институције служе за политичку осуду српског народа.

Архива