Цвијановић: Због СДС-а Српска остала без милиона КМ

31.10.2017 Актуелно

 

Цвијановићева је рекла да је СДС удружен са ПДП-ом, НДП-ом и дијелом СДА, зауставио и 80 милиона КМ средстава за градњу путева и ауто-путева од Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/.

„Због партије, на чијем је челу Вукота Говедарица, важни споразуми и развојни програми са Свјетском банком нису ратификовани у парламенту БиХ, а на основу којих је Републици Српској ускраћено 160 милиона КМ“, рекла је Цвијановићева новинарима јуче у Шипову поводом изјаве Говедарице да је Влада Српске преузела обавезе из Реформске агенде, а оптужује српске представнике у Савјету министара да су кочничари.

Цвијановићева је навела да је Говедарица допринио да се о СДС-у мисли још горе него раније. „Он се претворио у свезнајућег наратора коментаришући све, без да изнесе став о било ком важном питању“, нагласила је Цвијановићева.

Она је додала да је оно што Говедарица тврди супротно свему оном што знају сви људи у БиХ, не само у Српској.

„У овој држави не функционише ниво БиХ. Тамо су заустављени реформски процеси. Он је добро препознао да већина тог посла отпада на ентитете, па морам да га обавијестим да је Републике Српске испунила све своје обавезе из Реформске агенде и из аранжмана са ММФ-ом, још прије десет мјесеци“, рекла је Цвијановићева.

Она је додала да ће Српска испуњавати и обавезе које јој следују у 2018. години, без обзира што су кочничари СДС, ПДП, НДП, удружени са дијеловима СДА, зауставили процес реформи и довели БиХ у блокаду.

„Сасвим је непримјерено да од једног лидера политичке партије која претендује да је сматрају озбиљном, само коментарише шта је ко други урадио, а није у стању да каже било шта смислено или да изнесете било какав став“, поручила је Цвијановићева.

Када се све то сабере, каже Цвијановићева, јасно је да је у питању партија која је способна само да наноси штету Републици Српској, а не да уради било шта добро.

„Мислим да су бесмислене те изјаве, а бесмислено је и да он себе доводи у улогу да тумачи шта су рекли разни државници, укључујући једног који је изузетно важан за Српску, а то је предсједник Србије“, поручила је Цвијановићева.

Говедарица је рекао да је око 80 одсто активности у Реформској агенди на ентитетима и да „зато Влада Српске својим понашањем прави проблеме и Србији, због чега је предсједник Србије Александар Вучић морао да упозори предсједника Српске Милорада Додика да се пребаци на терен рјешења, а не деструкције“.

Архива