Цвијановић: Престати са оптужбама на рачун Републике Српске

06.10.2017 Актуелно

 

Цвијановићева је рекла да нико није задовољан напретком БиХ, иако су до прије неколико мјесеци представници међународне заједнице говорили да БиХ галопирајућим кораком иде према ЕУ.

„Онда су се пробудили и схватили да треба да се суоче са реалношћу и маркирају оне који су криви за застој“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци коментаришући изјаву комесара за проширење и политику сусједства ЕУ Јоханеса Хана да би лидери у БиХ требало да се окрену Реформској агенди.

Она је подсјетила да је Српска још прије 10 мјесеци завршила све своје обавезе у оквиру реформских процеса и Реформске агенде, као и споразума са међународним финансијским организацијама, што други нивои власти нису урадили.

„Имате испреговаране разне аранжмане који се односе, рецимо, на програме Свјетске банке, а који се мјесецима ‘киселе’ у Парламентарној скупштини БиХ само зато што се неко није удостојио да ратификује такве споразуме, иако су ентитети све испреговарали и договорили“, истакла је Цвијановићева.

Она је додала да је камен спотицања закон о акцизама, али и неки закони који су у вези са нивоом БиХ.

„За сваки неуспјех на нивоу БиХ, посебно који долази од представника СДА, они нађу неку дежурну адресу која се зове Република Српска. Могла бих да им предложим и савјетујем да се баве више својим пословима, да у оквиру коалиције коју имају покушају да нађу рјешења и да нема потребе да упућују било какве стрелице према Српској, јер смо тренутно признати и препознати као неко ко је извршио своје обавезе“, нагласила је Цвијановићева.

Она је још једном позвала представнике власти на нивоу БиХ да преузму одговорност, обезбиједе довољно гласова за све што треба изгласати и да одраде своје дио посла.

Архива