„Жуте револуције“ нeћe бити у Српској, грађани сy потпуно безбједни

15.09.2017 Актуелно

 

Додик је за београдску телевизију „Хепи“ рекао да је податке о покушају такозване жуте револуције у Српској добио раније од обавјештајне заједнице и да је о томе много слушао у протеклих годину дана.

„Опозиција, као мањина, жели да наметне вољу демократској већини, коју онда назива диктаторима. Она може да опструише у оквиру познатих процедура, а за друге политичке активности можете да изађете на улицу или на предвиђена мјеста за то у Бањалуци, као и сви други људи“, истакао је Додик.

Предсједник Српске нагласио је да је у парламенту предвиђено да се подигне рука и гласа, а не да неко стане изнад предсједника Народне скупштине, извади му картицу из апарата, ишчупа микрофон и тако показује снагу или мишиће.

Додик каже да су сличне ситуације виђене у Македонији и Украјини, али да таквог сценарија у Српској неће бити.

„Ово је био покушај тренинга, покушај да се види на који начин би то могло ићи. Наравно да неће ићи! Институције Владе, парламента и предсједника раде нормално и грађани треба да се осјећају потпуно безбједно“, поручио је Додик.

Осврћући се на економске прилике, Додик је рекао да стање у Српској није толико лоше колико га неки приказују, те да то показују и макроекеномски показатељи.

Додик је навео да је први пут у овој и прошлој години увоз и извоз покривен са 70 одсто, што није забиљежено још од времена бивше Југославије.

Када је ријеч о сарадњи Српске и Србије, Додик је истакао да сарадња привредних субјеката функционише несметано, те да је Србија најбољи економски партнер Републике Српске.

„Свих ових година могу да свједочим да се та интегралност у духовном, економском, културном, образовном, као и у политичком смислим све више осјећа. Без тога нема ни економске сарадње. Данас је Србија наш највећи економски партнер. Наши људи традиционално сарађују“, нагласио је Додик.

Предсједник Српске је рекао да је веома захвалан Србији, која упркос свим тешкоћама са којима се суочава, нађе начин да помогне Српској.

Архива