Србија заједно са Српском најстабилнија земља у региону

02.09.2017 Актуелно

 

„Република Српска је једина стабилна структура у БиХ која функционише без уплитања странаца, без уплитања неких других у БиХ. То није ни Федерација, то није ни заједнички ниво“, истакао је Додик.

Он је рекао да је поносан на политички статус Републике Српске јер је заустављен цинизам странаца који су тежили да отму што више и пренесу на ниво Сарајева.

„Покушај америчког амбасадора /Морин Кормак/ да се уплиће и у глобални финансијски оквир који је раније договорен, говори колико су они острашћени. То је апсолутно непотребна интервенција америчке Амбасаде, супротна ставовима предсједника Доналда Трампа, који каже да се неће мијешати у унутрашње ствари. А они се масовно мијешају“, нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, Република Српска подржава глобални финансијски оквир, али онај који је договорен и који је функционисао до сада.

Он је истакао да не може бити повећања, јер Српска неће дати своју сагласност за то пошто се тиме директно умањују средства у њеном буџету.

Говорећи о мијешању Кормакове у унутрашња питања БиХ, Додик је рекао да је недавно сазнао да је приликом избора предсједника Суда БиХ амерички амбасадор у БиХ позивала у свој кабинет људе и говорила ко би требало да буде.

„То нема нигдје на свијету, ни у Америци, па неће бити ни овдје“, закључио је Додик.

Архива