СНСД: Осуда пријетње смрћу упућене Сташи Кошарцу

15.09.2017 Актуелно

 

Посебно изражавамo  забринутост због чињенице да је пријетеће писмо стигло на кућну адресу Сташе Кошарца, јер то показује да су они који су пријетње изрекли спремни да због његових политичких ставова угрозе не само њега, већ и цијелу његову породицу.

Поставља се питање да ли су ове пријетње, за које наглашавамо да нису прве по реду, упућене Кошарцу због политичке борбе за Републику Српску коју води као шеф Клуба посланика СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ или су они који стоје иза оваквог гнусног чина охрабрени насиљем које је опозиција у Републици Српској изазивала и призивала у посљедњих неколико дана.

И у једном и у другом случају пријетње смрћу показују политичку незрелост БиХ и како се друштво БиХ односи према онима који се залажу за ставове Републике Српске и заступају интересе грађана Српске у свом политичком раду.

Предсједник Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац раније данас рекао је Срни да је добио писмо пријетећег садржаја.

„Данас у 13.30 часова на кућну адресу ми је стигло писмо увредљивог садржаја и пријетеће по живот. Писмо је насловљено са тачном адресом становања моје породице, са печатом поште“, навео је Кошарац.

Архива