Мостарски Срби нису монета за поткусуривање

28.09.2017 Актуелно

 

Црндак је јуче оптужио СНСД што је дао подршку кандидатури Града Мостара за европску престоницу културе 2024. године, а да наводно није подржао Бањалуку што је нотрона лаж и лош покушај спиновања.

Градски одбор СНСД Мостар дао је подршку кандидатури Мостара заједно са свим осталим странкама које дјелују на подручју Мостара, те заједно са свим српким културним друштвима која дјелују у Мостару и Херцеговачко-неретванском кантону.

Што се тиче Града Бањалуке за европску престоницу културе кандидовао је управо СНСД и СНСД-ов градоначаленик Игор Радојичић и ми из Мостара им желимо сваку срећу.

Наша подршка сигурно неће одлучити о томе који град ће бити европска престоница културе 2024. године, али ми за разллику од Црнатка радимо добро, а не зло. Ми подржавамо град у којем живимо и у којем је српска култура вијековима писана златним словима, за разлику од Црнатка који је у прошлој седмици свој град Бањалуку на Конференцији европских градова и регија у Салцбургу оцрнио на најгори могући начин, те му нанио несагледиву штету.

Црнатков говор и лоша слика у којој је представио Бањалуку могла би направити непоправљиву штету том граду и управо угрозити кандидатуру за коју се он наводно брине.

Црнатка желимо подсјетити да Мостар вијековима одише српском културом. Мостар је пијемонт српске културе. Прва срскса опера је играна у Мостару почетком 20. вијека. Зар треба подсјећати ко су Шантић, Дучић, браћа Ћоровић, Шола, браћа Радуловић и чиме су мостарска “Просвјета“ и мостарске “Гусле“ задужили свеукупну српску културу и српски народ.

Подсјећамо министра Црнатка, а и свеукупну јавност, да је Мостар и српски град.

У Мостару и данас дјелују СПКД “Просвјета“ и СПКУД “Гусле“ које несебично раде на промоцији и његовању српске културе не само у Мостару, већ и у свијету, а манифестације које организују не би било да није несебичне подршке предсједника Републике Српске Милорада Додика и руководства СНСД-а.

Срамотно је што Црнадак мостарске Србе покушава користити као монету за поткусуривање у покушају да наштети СНСД-у и да прикупи ситне дневнополитичке поене. Ово није први пут да појединици из Савеза за промјене на најгрубљи начин злоупотребљавају Србе Мостара да би се обрачунали са СНСД-ом и на тај начин им наносе огромну штету.

По јучерашњим изјавама Црнатка испада да СНСД прави велику грешку и гријех што помаже Србима у Мостару и Федерацији БиХ и да их треба прекрижити као што су то годинама чинили званичници странака Савеза за промјене. Они се Срба у Мостару сјете само када им затребају за политичко поткусуривање.

СНСД није партија једноумља и брине о Србима и српским интересима ма гдје они били, за разлику од Црнатка који је  својим посљедњим иступима испао само смијешан и још једном доказао да је министар само за своју странку и интерес.

У нормалним европским државама послије оваквих изјава против свог народа, министри подносе оставке. Захтијевамо бар да до краја мандата, за који сви знамо како сте га и чијим гласовима добили, сједите у својој тако Вам драгој фотељи за коју би продали Републику Српску и Србе гдје год они живе и не идете по свијету да нас брукате и наносите нам несагледиву штету. Каните се Срба у Мостару!

Архива