Радојичић: Црнадак нанио велику штету Бањалуци и Српској

25.09.2017 Актуелно

 

Радојичић је говор Црнатка о БиХ оцијенио непримјереним јер је, навео је, изнио низ најгорих оптужби на рачун званичне Бањалуке на једном од панела Конференције, чиме је засјенио представљање Бањалуке као кандидата за пријестоницу културе.

„Било је заиста шокантно и најблаже речено напримјерено да наш министар искористи ову прилику да упути салву оптужби на рачун Републике Српске и властитог града. Његово потпуно недипломатско понашање у тој мјери је шокирало и саме домаћине, који су били принуђени да га опомену да треба да заступа своју земљу, а не да тако говори“, рекао је Срни Радојичић.

Он је додао да су о Бањалуци својевремено боље говорили /бивши министри спољних послова БиХ/ Златко Лагумџија и Свен Алкалај, него Црнадак.

„Док смо се ми, као представници Града, трудили да овај скуп искористимо за што успјешнију промоцију потенцијала Бањалуке и посебно њене кандидатуре за Европску пријестоницу културе, Црнадак је пред неколико стотина важних људи наш град представио ‘најмрачнијим градом корупције’, говорећи у најгорем могућем смислу о граду из којег и сам долази“, рекао је Радојичић.

Говорећи о овој конференцији, Радојичић је нагласио да је у Салцбургу први пут ван граница БиХ представљена кандидатура Бањалуке за Европску пријестоницу културе 2024. године, али и цијели низ инвестиционих и туристичких потенцијала овог града.

Он је изразио задовољство интересом домаћина и посјетилаца за највећи град Српске, истичући да ће се градске власти и у будућности трудити да на што успјешнији начин представе оно што Бањалука тренутно може да им понуди.

Архива