Потписан уговор о изградњи канализационе мреже у општини Шипово

22.09.2017 Актуелно

Потписивању уговора присуствовао је министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија, који је рекао да је ово један у низу пројеката који се реализује у Српској у оквиру пројекта „Водовод и канализација“.

Он је прецизирао да је ово прва компонента пројекта, након које ће бити реализована и друга која се односи на водоснабдијевање.

Тегелтија каже да је вриједност друге компоненте процијењена на 750.000 КМ и биће финансирана из грант средстава.

„Ово је 35. уговор који је потписан у Српској у оквиру овог пројекта за који је до сада утрошено 77 милиона КМ, од чега је 25 милиона КМ обезбијеђено из неповратних грант средстава“, рекао је Тегелтија.

Он је навео да је руководство општине Шипово за годину дана реализовало много пројеката.

„Са локалном влашћу која зна шта хоће лако је сарађивати“, рекао је Тегелтија.

Ковач је рекао да је ово врло значајан пројекат, који се реализује захваљујући Влади Републике Српске и Министарству финансија које је обезбиједило повољну кредитну линију код Европске инвестиционе банке.

„Камата је један одсто, а грејс период је на осам година. Општина Шипово ће овим пројектом ријешити проблеме одвода отпадних и површинских вода“, истакао је Ковач.

Тегелтија је данас у Шипову обишао и градилиште спортске дворане, изразивши наду да ће овај објекат бити завршен на прољеће.

„Након избора 2012. године у Шипову је тај пројекат био заустављен. Добро је што смо то наставили и Влада ће помагати док не буде завршен у цијелости“, рекао је Тегелтија.

Ковач је рекао да је вриједност овог пројекта 850.000 КМ, те да је Влада Српске до сада дозначила 300.000 КМ.

Архива