Шуман реизбран за предсједника ОО СНСД Козарска Дубица

29.09.2017 Актуелно

 

„Честитам предсједнику и свим члановима Општинског одбора на овој изборној конференцији владајуће политичке партије у Републици Српској и Козарској Дубици и партији која је на прошлим изборима остварила брилијантан изборни резултат“, рекао је Додик новинарима у Козарској Дубици.

Он је додао да такав резултат представља и обавезу, јер је вријеме славља прошло након побједе на локалним изборима.

„Када смо се суочили са реалношћу видјели смо огромно задужење у буџету и морали смо, заједно са начелником да осмислимо начин како бисмо релаксирали општинске рачуне“, рекао је Додик.

Он је додао да је тај задатак већ ријешен емисијом обвезница општине у којој су финасијски субјекти анимирани да купе те обвезнице и, како каже, релаксирају буџет општине Козарска Дубица.

Додик је нагласио да је, након 2012. године, општина остала запуштена, те да су у том периоду реализовани само већ одобрени пројекти водоснабдијевања.

„Преостаје нам да урадимо важне ствари и идуће године испројектујемо и отпочнемо процес изградње Бање Мљечаница, јер сматрамо да је то озбиљан развојни ресурс ове општине, те да подржимо концепт индустријске зоне коју начелник и локална власт промовишу и тако обезбиједимо нове услове за запошљавање“, навео је Додик.

Он је истакао важност наставка изградње локалне инфраструктуре, путева у мјесним заједницама и најавио да ће наредне године бити саниран магистрални пут који из Козарске Дубице води према Градишци и ауто-путу.

„Партија која у локалним изборима оствари овакав успјех заиста заслужује да јој се честита, а мене као предсједника странке, вечерас посебно радује велико присутво делегата, јер то говори да постоји велико интересовање људи и наших активиста“, нагласио је Додик.

Предсједник ОО СНСД-а у Козарској Дубици Јовица Шуман изјавио је да наредне године на општим изборима очекује да СНСД остане најјача партија у Козарској Дубици и да повјерење које су грађани ове општине дали тој партији буде оправдано кроз инфраструктурне пројекте који ће наредне године бити реализовани у Козарској Дубици.

„Имамо два циља, а то су санација општинског буџета и да, уз помоћ Владе Републике Српске, урадимо много инфраструктурних пројеката и тако Козарску Дубицу направимо љепшим градом за живљење“, рекао је новинарима Шуман.

На изборној конференцији Општинског одбора СНСД-а, која је одржана у Дому културе у Козарској Дубици, Шуман је добио једногласну подршку делегата, а изабрани су и нови чланови Општинског одбора.

Изборној конференцији присуствовали су бројни гости и велики број чланова и симпатизера СНСД-а.

Архива