Додик: Oчувaти pеферендум кaо велико достигнуће за Србе у Српској

02.09.2017 Актуелно

„Република Српска не смије да изгуби вољу, снагу за референдумом, како опозиција покушава да развали. То је велико достигнуће које смо успјели да постигнемо. Велики глас о многим питањима“, рекао је Додик новинарима коментаришући најаву предсједника НДП-а Драгана Чавића да спрема тужбу против свих који су спријечили да у Службеном гласнику буде објављена одлука о референдуму коју је 2015. године донијела Народна скупштина Српске.

Додик је навео да опозиција само зна да се љути, те да нису политичари.

„Погледајте колики је фул био кад су стали иза /Душка/ Шњеготе, нису га ништа ни питали. Њима није био важан Шњегота, било им је важно да проблематизују нешто“, оцијенио је Додик.

Он је истакао да, ако је речено да се са нечим сачека, то је било због притисака и чињенице да би Српска била изложена тешким посљедицама изолације.

„Нека туже“, рекао је Додик.

Он је навео да је предсједник НДП-а Драган Чавић изгубио контакт са реалношћу, а позвао га је да одговори зашто су он и власт којој је био на челу закопали судбину Срба прихватајући извјештај комисије о броју страдалих у Сребреници.

Према његовим ријечима, тиме је постала основа за пресуђивање многих Срба којима се суди пред разним судовима, али и за стварање лошег имиџа Српске, јер је ријеч о лажном броју који не може да се докаже.

Додик је рекао да би Чавић тиме требало да се бави.

„А то да ли је објављен референдум, полако, нека се не брине, биће објављене одлуке о референдуму, биће референдума у Републици Српској, јер Српска се најбоље брани и стабилизује путем референдума“, закључио је Додик

Архива