Цвијановић: Cрбија je главна узданица за Републику Српску

02.09.2017 Актуелно

 

„Заиста смо задовољни због подршке и више од пет милиона евра за реализацију врло конкретних и животних пројеката“, изјавила је Цвијановићева на конференцији за новинаре након састанка на ком су договорени пројекти подршке Србије у вриједности већој од пет милиона евра за Српску и општине у Федерацији БиХ у којима претежно живе Срби.

Она је оцијенила да је данашњи састанак био конструктиван и потврдио опредијељеност да се заједно ради и да се конкретизују ствари на терену.

„Као што је премијер Србије Ана Брнабић рекла, с обзиром на то да смо утврдили термине заједничке сједнице, у наредних мјесец дана имаћемо много активности. Утолико ће сарадња бити већа и чвршћа јер ће Република Српска бити укључена у све ове добре иницијативе“, рекла је премијер Српске.

Према њеним ријечима, биће интензивиране активности на реализацији великог програма развоја Подриња, на чему Српска ради годинама.

„Предстоји да се тамо дефинишу неки додатни пројекти и очекујемо ту конкретне ствари“, рекла је она.

Цвијановићева је рекла да је радује и што ће бити интензивирана сарадња у области школства, што ће подразумијевати чвршће везе на свим нивоима образовања.

Архива