3а БиХ и сваку земљу у окружењу добро када предсједник Србије долази у посјету

02.09.2017 Актуелно

 

Додик је, када је ријеч о доласку предсједника Србије Александра Вучића у посјету Сарајеву, напоменуо да свима у БиХ помаже приступ Србије, који подразумијева поштивање Дејтонског споразума, територијални интегритет БиХ.

„Сви унутрашњи односи су наша ствар и то је оно што Србија снажно подржава. Србија је данас најстабилнија земља у региону и једина која може да помогне у стабилизацији прилика“, рекао је Додик на конференцији за новинаре у Београду након састанка највиших званичника Српске и Србије.

Он је подсјетио на посљедња догађања у Хрватској, Македонији и Црној Гори, те истакао да је Србија епицентар регионалне стабилности.

„Зато је добро за свакога и сваку земљу у окружењу, ако предсједник Србије докази у посјету и то је прилика да се ријеше и појачају те стабилизацијске и безбједносне мјере“, истакао је Додик.

Он је оцијенио да Влада Хрватске само што поново није пред изборима, те да вјерује да ће их и бити уколико „та фамозна плоча /са усташким поздравом/ не буде уклоњена из Јасеновца“.

„Очекујем да ће тамо из тог разлога доћи до нових парламентарних избора. Немам намјеру да се петљам у њихове унутрашње односе, али је неподношљиво да се таква плоча одржава и да власт не реагује и то ријеши“, рекао је Додик.

Архива