Шпирић: Говедарица да напусти политику продаје Српске

14.08.2017 Актуелно
 
„Народ увијек препозна кукавицу, а кукавица је увијек у страху. Боље да на вријеме пређе на страну свог народа. То је услов да прашина са камиона пуног брашна, којим је у рату побјегао из Српске, коначно падне са њега“, рекао је Шпирић Срни. 
 
Он истиче да Говедарица може да говори о свему, осим о страху јер „са себе још није отресао брашно“ у којем су га кришом камионом пуним брашна извезли из Републике Српске да не би служио војску док је у Српској бијеснио рат. 
 
„Сада сви знају како ће се Говедарица понашати у свакој тешкој и кризној ситуацији по народ и по државу. Побјећи ће као што је побјегао и у рату док су његови вршњаци крв проливали за Републику Српску“, рекао је Шпирић. 
 
Он је истакао да неко ко стоји на челу странке која је допустила да 11 породица у процесу приватизације купи готово све у Републици Српској нема никакво право да народу „соли памет“ како је ко стицао богатство, и то да 800 предузећа купе за 20 милиона марака. 
 
„Није ваљда да се то заборавило, није ваљда да се СДС не сјећа своје прве распродаје Републике Српске“, упитао је Шпирић, који је и потпредсједник СНСД-а. 
 
Према његовим ријечима, одсуство образа и минумума морала Говедарица свједочи и сада, безочно лажући како предсједник Републике Српске Милорад Додик дијели народ. 
 
„Управо су он и његова `братија` покушали да од нашег народа направе сарајевске чаршијски послушне и бањалучке непослушне Србе. Што би рекао наш народ – гори потурица од Турчина“, навео је он. 
 
Шпирић сматра да лидер СДА Бакир Изетбеговић „није могао ни сањати какве ће јањичаре одгојити“ и да он никакве потребе за напад на Србе и Републику Српску неће имати „док је Говедарица, Шаровића, Станића, Иванића и сличних“. 
 
„Њима сигурно Додик није предсједник. Они имају свог предсједника у Сарајеву“, оцијенио је он. 
 
Шпирић је навео да је народ и превише паметан и доброг памћења да би дозволио аматерима и демагозима попут Говедарице да му говоре шта је и како било и да га подијели у миру, што муслиманима није пошло за руком у рату. 
 
„Вара се Говедарица ако мисли да народ у Репубици Српској не види шта ко ради, по чијем диктату и за чије `бабе здравље`. Али, у једном се морам сложити са њим – избори ће показати шта народ Српске мисли о политици предсједника Српске, а шта о трговцима и накупцима из СДС-а са сарајевске политичке пијаце“, нагласио је Шпирић. 
 
Он је поручио Говедарици да, ако га је ухватио страх шта ће му рећи Изетбеговић и поједине амбасаде и чија је правила игре прихватио не би ли се на силу и преваром домогао власти – нека не игра више.

Архива