Кошарац: Власт се губи и осваја на изборима, а не насиљем

30.08.2017 Актуелно

 

„Нажалост, грађанима Источног Сарајева добро су познате насилничке методе које су током своје дугогодишње страховладе на овом подручју проводили функционери СДС-а. Изненађен сам једино чињеницом да пријетње насиљем долазе од Говедарице, који такву храброст није показивао на почетку протеклог рата, када су га у врећама брашна из Гацка прокријумчарили у Србију“, изјавио је Кошарац Срни.

Он је изразио бојазан да, како је рекао, изненадна храброст Вукоте Говедарице има своје изворе у „опасним иностраним кухињама које су сличне сценарије насилног свргавања власти већ проводиле у земљама овог региона“.

„Посљедњи такав сценарио виђен је у Македонији, гдје је власт свргнута након насиља изазваног у скупштини те земље. С обзиром на одређене информације којима располажу службе које се тиме баве, сасвим је могуће да се сличан сценарио припрема и у Републици Српској и да је као извођач радова изабран човјек који је у Херцеговини познат по надимку ‘ТИП 500′“, упозорио је Кошарац.

Он је изразио увјерење да ће Република Српска и њене институције знати да се одбране од сваке врсте недемократског понашања и планова за насилно рушење власти.

„Надам се да ће усијане главе попут Говедаричине уразумити се и схватити да се власт губи и осваја само на изборима“, поручио је Кошарац.

Архива