Додик: Аутопут ће унаприједити развој читаве регије

26.08.2017 Актуелно

Додик је рекао да се радови на овој дионици ауто-пута одвијају предвиђеном динамиком и према квалитету који је захтјеван.

„Чињеница да настављамо са динамиком изградње ауто-путева у Републици Српској говори о томе да смо веома одлучни да завршимо трасу до Бијељине и границе са Србијом“, рекао је Додик новинарима након обиласка радова на дионици ауто-пута од „Маховљанске петље“ до Друговића.

Додик је истакао да Република Српска издваја значајна средства да би био завршен ауто-пут до границе са Србијом.

„Онемогућило нас је то што нисмо ријешили питање акциза. Неки су сматрали да на тај начин треба зауставити развој Републике Српске. Али као што видите овдје за мјесец дана биће пуштена у саобраћај дионица ауто-пута од `Маховљанске петље` до Дрговића у дужини од 10 километара у чију изградњу ће бити утрошено око 100 милиона КМ“, рекао је Додик.

Додик је указао на важност да се одржи динамика градње ауто-путева у Српској, те додао да очекује да ће у наредној години бити завршена и пуштена у саобраћај комплетна дионица ауто-пута Бањалука-Прњавор.

Према његовим ријечима, то би био велики грађевински, комуникацијски и инфраструктурни успјех Републике Српске.

Додик је поручио, онима који с разлогом или без разлога често нешто критикују, да се у Републици Српској настављају велики инфраструктурни радови и да је Српска чврсто опредијељена да те радове заврши.

Он је додао да то, осим изградње ауто-путева, подразумијева и изградњу Клиничког центра у Бањалуци и болнице у Источном Сарајеву, као и изградњу нове болнице у Добоју, о чему би у понедјељак требало да почну разговори.

„То говори да постоји потенцијал за развој Републике Српске“, рекао је Додик.

Он је нагласио да очекује да у истој динамици, послије изградње дионице ауто-пута од „Маховљанске петље“ до Друговића, буду настављени разговори о изградњи других дионица ауто-пута од Бањалуке до Приједора, од границе са Србијом до дистрикта Брчко, те разговори о изградњи ауто-пута од Бањалуке до Купреса.

Архива