Додик: Српски народ мора бити окупљен око идеје која се зове Република Српска

27.08.2017 Актуелно

Додик је у изјави новинарима на 52. „Кочићевом збору“ у Стричићима код Бањалуке истакао да је Република Српска данас земља слободе коју је освојила својим постојањем и формирањем.

„Та слобода подразумијева побједу пред великом историјском неправдом која је овдје и за вријеме, прије и послије Петра Кочића била доминантна српском народу“, рекао је Додик.

Додик је навео да слобода за српски народ данас није доведена у питање, те да сада постоји потреба да се боље живи, да се више обезбиједи материјалних и духовних ресусра да би људи овдје боље живјели.

„Не треба бити наиван. Глобална кретања у свијету налажу да морамо бити окупљани око идеје која се зове Република Српска, њеног јачања и њеног постојања“, рекао је Додик.

Додик, који присуствује свечаном културно-умјетничком програму 52. „Кочићевог збора“ у Стричићима на Змијању, нагласио је да му је драго да је данас овдје са људима да подијели успомену на Петра Кочића.

„Народним зборовањем сјећамо се Кочића и његовог великог дјела, човјека који је готово прије сто година писао о патњи народа овог краја и на најбољи могући начин то преносио и оставио у незаборав свим генерацијама“, рекао је Додик.

Он је напоменуо да је 52. „Кочићев збор“ прилика да се окупе умјетници и да се најбољим међу њима додијели награда, те подсјетио да манифестација траје данима у Бањалуци и Београду, а завршава данас великим народним збором.

Архива