Додик поручио Требињцима дa градe живот мира и слободе

19.08.2017 Актуелно

 

Додик је након свечане литије, која је вечерас прошла улицама града до Саборног храма, указао окупљеном народу на значај заједништва и пожелио им срећну славу града Преображење Господње.

Он је истакао да је неопходно вјеровати у све што се ради, те његовати вјеру, љубав и поштовање једних према другима.

Предсједник Српске је истакао да је слобода суштина живота и да српски народ никада слободу није стварао само за себе него и за друге.

„Суштина нашег живота је да се поштујемо и волимо, а Црква нас на најбољи начин учи томе“, поручио је Додик испред Саборног храма у Требињу.

Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије рекао је у обраћању окупљеном народу да је Преображење велики празник за Саборни храм и за град и све оне који су овдје окупљени.

Владика Григорије напоменуо је да Требиње има нову и младу власт којој сви треба да помогну, јер тамо има компетентних људи који хоће да раде и граде.

„Треба да будемо свјесни да нам је важан сваки од нас. Зато ко год вријеђа другога – брата, сестру, нечије дијете, треба да зна да вријеђа и удара на светињу“, нагласио је владика Григорије.

Он је захвалио предсједнику Српске Милораду Додику за присуство Преображенским свечаности, те истакао да је он предсједник свих у Републици Српској, човјек великог срца и велике љубави према Требињу и Херцеговини.

Свечану литију вечерас су заједно са епископом Григоријем предводили умировљени епископ Атанасије, те епископи никшићко-будимљански Јоаникије, славонски Јован, архиепископ охридски и митрополит скопски Јован, а учествовали су предсједник Српске Милорад Додик, шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатан Мур, генерални конзул Србије у БиХ Владимир Николић и више хиљада грађана Требиња и гостију из других крајева региона.

Архива