Нова болница – наставак улагања у Сарајевско-романијскy регијy

04.07.2017 Актуелно

 

„Не треба заборавити многе инвестиоционе пројекте који су реализовани у овој регији – Економски факултет, тунел Стамбулчић, Олипијски центар, пут према Јахорини, водовод у Источном Новом Сарајеву, школа у Војковићима, хемодијализни центар, топлана, спортска дворана на Сокоцу, обданиште у Источном Новом Сарајеву, студентски домови на Палама…“, рекао је Кошарац данас на конференцији за новинаре у Административном центру Владе Српске у Источном Сарајеву.

Напоменувши да би грађани ове регије у наредном периоду од 18 до 20 мјесеци требало да добију модерну, савремену болницу која им је неопходна, Кошарац је рекао да је потпуно јасно да жеља и намјера Владе Српске да изгради нову болницу у Источном Сарајеву никад није била доведена у питање.

„Нажалост, имали смо различитих облика опструкције и поразно је да су актери тих опструкција били неки људи из Источног Сарајева“, рекао је Кошарац.

Он је оцијенио да ће 7. јули на неки начин бити празник у Источном Сарајеву и позвао грађане да заједно са званичницима Српске – предсједником Милорадом Додиком, премијером Жељком Цвијановић и ресорним министром Драганом Богданићем тог дана присуствују полагању камена темељца.

Кошарац је поручио да тим чином не смије престати заједничка брига о здравственом сектору на нивоу Сарајевско-романијске регије, него да све локалне заједнице које ће бити ослоњене на нову болницу треба да дају свој допринос да се развија та установа, да се у њу доведе што већи број стручњака и да се настави политика улагања и бриге за источним дијелом Републике Српске. 

Архива