Цвијановић – Бертон: Институције Српске стабилне

04.07.2017 Актуелно

 

Премијер Српске је нагласила да ће Влада у наредном периоду наставити са провођењем низа мјера усмјерених на стабилизацију привредних прилика и привредни раст, повећање ефикасности јавне управе и стварања услова за отварање нових радних мјеста, јер је то, прије свега, у интересу грађана Српске, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Говорећи о реформским мјерама које Српска спроводи у складу са Акционим планом за спровођење Реформске агенде, Цвијановићева је истакла да је Влада реализовала све предвиђене обавезе, те да одговорност за застој у реформским процесима станује искључиво на адреси заједничких институција БиХ у Сарајеву.

Цвијановићева је истакла и добру сарадњу ентитетских влада на плану хармонизације прописа и доношења сличних рјешења у економској области, те нагласила да су ентитети носиоци развоја и уставних овлаштења, као и свих питања важних за живот грађана.

Цвијановићева и Бертон, који је и супервизор за дистрикт Брчко, размијенили су мишљење о актуелној економској и политичкој ситуацији у Српској и БиХ, са нагласком на активности које се проводе у складу са Реформском агендом.

Предсједник Владе Српске је Бертону, током његове опроштајне посјете, пожељела у будућем периоду успјех на професионалном и личном плану.

Архива