Повећања пензија у Српској до краја ове године

28.06.2017 Актуелно

 

Додик је нагласио да је у прошлој години било примјетно повећање бруто домаће производње у Српској од 2,9 одсто, што је међу највишим стопама у региону.

Наводећи да Српска сервисира све обавезе и да реализује значајне пројекте, Додик је подсјетио да се гради ауто-пут од Бањалуке до Прњавора, што је озбиљна инвестиција за републику величине Српске.

Предсједник Српске нагласио је да се са кинеским партнерима разговара о изградњи дионице пута од границе са Србијом до Брчко дистрикта, у плану је и изградња ауто-пут од Бањалуке до Бијељине и даље према Београду, што је од кључне важности за развој Републике Српске.

„Такође, реконструишемо Клинички центар у Бањалуци, Болницу у Фочи, а у Источном Сарајеву ускоро ћемо положити камен темељац за изградњу нове болнице, коју смо до сада могли и саградити да није било опструкције СДС-а“, рекао је Додик за РТРС.

Он је подсјетио да је прошле године изграђена Термоелектрана „Станари“, да су саграђене и обновљене многе школе и значајни објекти након поплава 2014. године, граде се путеви и реконструишу многе саобраћајнице.

„Обезбиједили смо и да ‘Бирач’ спасимо од фирме из Литваније, која је нашу компанију купила за вријеме власти СДС-а“, рекао је Додик, подсјетивши да други само говоре како ће Српска пропасти и ништа друго.

Он је рекао да наравно да није све сјајно, да има великих проблема и то нико не негира, али не може се стално говорити да све пропада, да ништа не ваља.

„Има проблема, има објективних ствари које нам праве проблеме, али ми радимо на томе да их рјешавамо“, истакао је предсједник Републике.

Архива