Не постоји руско мијешање у Српској, нити подстрекавање на референдум

05.06.2017 Актуелно

 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Русија никада од Српске није тражила никакво чињење, за разлику од многих са Запада који су са малим пројектима помоћи увијек тражили неке велике политичке уступке.

„То никада нисам доживио од Русије“, рекао је Додик за Телевизију „Пинк“.

Према његовим ријечима, Русија је само покушала да спозна шта може да помогне.

„Ја сам као предсједник Републике Српске веома задовољан да могу са људима из Русије и са предсједником Владимиром Путином да разговарам на ту тему. Не постоји руско мијешање у Републици Српској, нити подстрекавање Српске за, рецимо, неку причу о референдуму. То није тачно“, рекао је Додик.

Он је додао да би лично волио да такво нешто постоји, али не постоји.

„Ја бих волио да једна велика Русија каже да је то ОК, па да видимо на који начин би се све то одвијало“, рекао је Додик по повратку из Санкт Петербурга.

Говорећи о мосту „Љубовија-Братунац“, предсједник Српске је оцијенио да је то одличан пројекат око ког се увијек окупљају Србија и Република Српска, јер Дрину никада није схватана као граница.

„То морају да знају сви који то коментаришу. Дрина за нас никада није била граница. Она остаје формално, физички ту, али у нашим срцима никада није била граница, па нека се љути ко колико хоће. То је неприродна прича којом је постављена граница између српског народа у настојању да се одржи нека прича о БиХ“, рекао је Додик.

Предсједник Српске је поручио да БиХ никада није ни постојала као држава, већ као друштво.

Додик је закључио да ће и убудуће, као и до сада, заступати грађане Српске испред којих стоји, иако му то доноси изолацију и санкције.

Архива