Истаћи кључне ставове Српске у регионалним оквирима

27.06.2017 Актуелно

 

Цвијановићева је, након сусрета са утицајним представницима привредног и политичког живота Канаде, навела да су овакви састанци прилика да се разговара о привредним потенцијалима Српске, као и о предностима и условима инвестирања у Српску.

Она је нагласила да реформе које спроводи Влада Српске показују озбиљан приступ и опредијељеност за стварање повољног инвестиционог окружења с циљем подстицања одрживог и континуираног привредног раста, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Цвијановићева је указала на потребу успостављања чвршћих веза Српске и Канаде, нагласивши да значајну улогу у томе имају успјешни и угледни привредници и хуманитарци, попут Канађанке Ребеке Мекдоналд.

Управо је Мекдоналдова, премијеру Српске у част, уприличила вечеру на којој се Цвијановићева, између осталих, сусрела и са бившим министром спољних послова Канаде Џоном Бердом.

Цвијановићева је захвалила Мекдоналдовој за њен ангажман на подршци српском народу и промоцији српских интереса у Канади.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик одликовао је Мекдоналдову Орденом части са златним зрацима за признате резултате, допринос у области хуманитарног рада и помоћи српском народу и Српској православној цркви у обнови, као и развоју односа народа Републике Српске и Канаде.

Премијер Српске је у суботу, 24. јуна, почела званичну посјету Канади током које су предвиђени значајни сусрети са представницима Српске православне цркве, институција Канаде и српске дијаспоре.

Посјета је примарно усмјерена на преговоре са различитим партнерима у вези са активностима које могу допринијети јачању привредне сарадње Српске и Канаде.

Архива