Додик: У исплати клириншког дуга проблем са процедурама

16.06.2017 Актуелно

 

„Тамо је речено да ће оног трентука када стигне беспријекорна документација, новац у року од 40 дана бити уплаћен на рачуне БиХ, односно за кориштење ентитета и других корисника. До кашњења је дошло код нас, јер смо имали времена да донесемо одлуке у Предсједништву и парламенту БиХ, али тек су сада створени услови за тако нешто и чекамо реализацију“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

На питање новинара да ли је у посљедњих мјесец дана авионом Ваздухопловног сервиса летио за Крф и Љубљану и због чега, Додик је рекао да у томе ништа није тајна и да овај авион служи за превоз функционера Српске.

„У том погледу, апсолутно је све доступо у надлежним службама, а имам обавезу да о томе информишем одређене органе. Путујем авионом, али немам обавезу да говорим гдје сам био и шта радио, а све је у складу са законом“, каже Додик.

Руски клириншки дуг настао је прије рата у БиХ и односи се на ненаплаћена потраживања овдашњих предузећа, која су своје производе испоручиле у Русију.

Захваљујући ангажовању власти Републике Српске и предсједника Српске Милорада Додика, БиХ ће једина добити поменути дуг у новцу, а не у роби.

Архива