Додик: Српска рачуна на потенцијале војне индустрије Србије

27.06.2017 Актуелно

 

Након што је са предсједником Србије Александром Вучићем посјетио Међународни сајам наоружања и војне опреме „Партнер 2017“ у Београду, Додик је рекао да је данас разговарано о томе да „људи из Српске иду на обуке у Србију“.

„Раније су кроз разне образовне програме нашег министарства људи ишли на специјализације, укључују се у Оружане снаге БиХ, али ми желимо да то проширимо на ниво потреба полиције, сарадње полицијских структура које у исто вријеме могу да буду одбрамбене“, рекао је Додик.

Он је додао да је угодно затечен великим достигнућима које се могу видјети на Међународном сајму наоружања и војне опреме у Београду, те да се у посљедње вријеме може пратити развој војне индустрије Србије.

Додик је истакао да је веома важно за Србију да њена моћ и регионални значај ојачају.

„Ово је порука свим грађанима Србије и свим Србима да је Србија стабилна и да има своју индустрију која може да обезбиједи потпуно стабилан одбрамбени систем у било којој евентуалној ситуацији“, рекао је Додик.

Он је навео да Србија, која је гарант регионалне стабилности и која је најмоћнија и најјача земља у региону, на прави начин мисли о својој одбрани и сарадњи са свима.

„Ово није само дио војне индустрије и војних потреба, него и јачање економије“, каже Додик.

Архива