Додик: Састанак владајуће коалиције у четвртак

06.06.2017 Актуелно

 

„Циљ нам је да на предстојећим изборима освојимо несумњиву подршку, да поновимо резултате локалних избора, да добијемо 70 до 80 одсто гласова бирача, што неће бити тешко са оваквом опозицијом“, истакао је Додик.

Он је додао да ће главна тема састанка коалиције бити припрема за заједнички наступ на изборима наредне године и нагласио да владајућа коалиција није угрожена.

„На видим разлога зашто би била угрожена коалиција која заједно функционише већ 15-ак година. У породицама не функционише све на најбољи могући начин, па како се може очекивати да између различитих политичких партнера на сваком питању постоји стоодстотна сагласност“, упитао је Додик.

Он је навео да је можда и коалиција крива јер је тако дјеловала свих протеклих година, те је на једном питању какво је било РЖР „Љубија“ многима било довољно да закључе погрешно да у коалицији има проблема.

„У коалицији нема проблема“, нагласио је лидер СНСД-а.

На питање новинара да ли ће на састанку коалиције бити ријечи о реконструкцији Владе Републике Српске, Додик је рекао да ће бити разговарано о свим темама, али не и о реконструкцији Владе.

„Када ћемо и хоћемо ли, а хоћемо, реконструисати и довести нове људе у Владу ми ћемо се договорити. Ми не вршимо реконструкцију Владе под притиском опозиције“, поручио је Додик и навео да не треба наивно закључити, како је то урадила опозиција, да се то ради сада.

Он је навео да оног тренутка када коалиција оцијени да треба додати неку нову енергију тада ће то и учинити.

„Није без размишљања о томе, али то свакако није овај тренутак. Желимо да покажемо да је коалиција окупљена и да је било наивно увјерење опозиције да само једно питање на којем смо имали различит приступ дестабилизује коалицију и тако наивно потиче причу о томе како треба ићи на гласање о повјерењу Влади“, додао је Додик.

Он је оцијенио да је то њихова заблуда.

„Лијепо ћемо се усликати да се види да смо заједно. Немамо неких изразитих проблема у функционисању“, истакао је лидер СНСД-а.

Коментраишући стање у СНСД-у у Прњавору, Додик је рекао да није тачно да су четири одборника у овој општини формирали свој клуб, те да постоји јединствен Клуб СНСД-а.

„Они су у свом јучерашњем саопштењу навели да не постоји никакав посебан клуб, већ да они дјелују у Клубу СНСД-а“, подсјетио је Додик.

Архива