Додик: Pазговор са Путином био садржајан, срдачан и одличан

02.06.2017 Актуелно

 

Додик је за „Спутњик“ рекао да је разговор са Путином био садржајан, срдачан и одличан, те да је ријеч о састанку у континуитету.

„Веома ми је драго што сам имао прилику да се сретнем с предсједником Путином, да попричамо о нашим активностима и пројектима. Информисао сам га о развоју ситуације. Он је рекао да је задовољан развојем пројеката у Републици Српској“, навео је Додик.

Додик је рекао да је Путина информисао и да је почела изградња Српско-руског православног центра у Бањалуци, који ће имати руску цркву и садржаје гдје се могу одвијати образовни, изложбени и други садржаји, организовати разговори.

Предсједник Српске је додао да је захвалио Путину на принципијелном ставу Руске Федерације који се показује на свим мултилатералним нивоима, па и на глобалном нивоу, као што је у Савјету безбједности УН, када је ријеч о извештајима о БиХ.

„Тамо се презентују чињенице, а не одржавају се стереотипи који у себи садрже нетачне податке. У сваком случају, разговарали смо и о импресијама самог форума овдје у Санкт Петербургу, и наравно, било је прилике да му се захвалим на позиву да учествујем. Ово је десети пут у континуитету да сам на једном овако значајном скупу“, рекао је Додик.

Предсједник Русије Владимир Путин и предсједник Републике Српске Милорад Додик данас су у Санкт Петербургу на маргинама Међународног економског форума у Санкт Петербургу разговарали о развоју сарадње Русије и Српске, те констатовали да је то у обостраном интересу.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик састао се данас у Санкт Петербургу са генералним секретаром УН Антониом Гутересом и са потпредсједником руске Владе Дмитријем Рогозином.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Санкт Петербургу са Сергејем Глазјовим, савјетником предсједника Руске Федерације за економске послове.

Архива