Додик: Наставити традицију обиљежавања Видовдана широм Српске

28.06.2017 Актуелно

 

„Овдје смо да обиљежимо Видовдан и да се присјетимо свих страдалих који су дали живот за Републику Српску, као и одлучујућег доприноса који је дала ВРС“, рекао је Додик, који данас на Равној Романији присуствује централној прослави обиљежавања Видовдана – крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског Република Српска пука.

Он је рекао новинарима да је веома важно да се настави традиција обиљежавања крсне славе ВРС широм Републике Српске.

„Важно је да сваке године на различитој локацији широм Републике Српске Борачка организација заједно са Владом Српске организује обиљежавање крсне славе – Видовдана, јер тај датум није обичан дан за српски народ, већ дан на који је у нашој историји било веома важних догађаја. Окупљајући се за славу ВРС на неки начин обиљежавамо све нама важне историјске догађаје“, оцијенио је Додик.

На Равној Романији данас се одржава централна прослава Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског Република Српска пука.

Војска Републике Српске формирана је 12. маја 1992. године одлуком Народне скупштине Српске Републике БиХ у Бањалуци. Интегрисана је у Оружане снаге БиХ као Трећи пук.

Архива