Додик: Коалиција остаје јединствена

08.06.2017 Актуелно

Предсједник СНСД-а Милорад Додик поручио је данас да владајућа коалиција у Републици Српској дјелује јединствено и да нема никакве приче о њеном разлазу, те да је то тема само за опозицију.

Додик је рекао да је на састанку коалиције потврђено заједничко дјеловање као и до сада, да нема разлаза коалиције, упркос различитим мишљењима о појединим питањима, попут РЖР „Љубија“ на које је стављена тачка.

„Дали смо пуну подршку Влади Српске, као што сте видјели кроз гласање и понашање већине у Народној скупштини Републике Српске. Јасно је било да опозиционе иницијативе немају подршку и да у том погледу коалиција остаје јединствена“, рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци након састанка.

Он је додао да је распад коалиције само тема за опозицију која упорно покушава да нађе одређену врсту приче која би заокупила јавност.

Додик је рекао да је на састанку договорено да с циљем још бољих односа у року од седам дана анализирају спровођење коалиционог договора који је потписан на почетку овог мандата, те да је закључено да се тај споразум мора стриктно поштивати.

Он је навео да ће у наредних седам до десет дана бити одржан нови састанак, након што буде анализиорано дјеловање локалних организација ових партија у општинама у којима не дјелују заједно и буду усвојени принципи даљег дјеловања тих организација.

„Разговарали смо о томе како на локалном нивоу приближити наше организације да јединствено дјелују“, рекао је Додик, који је и предсједник Републике Српске.

Он каже да је договорено и заједничко дјеловање на наредним изборима, као и да ће у наредном периоду бити договорени детаљи тог дјеловања уз уважавање страначких капацитета, а прије свега интереса Републике Српске како на нивоу републичких, тако и институција на нивоу БиХ.

Додик је констатовао да је у протеклом периоду било разних покушаја дестабилизације, те поручио да коалиција неће дозволити да друге политичке опције, које су сада у власти на нивоу БиХ, буду у могућности да представљају Српску.

„Наш је циљ минимизирање њиховог изборног успјеха, односно њихов комплетан изборни дебакл у том погледу како не би било могуће да овдје изборни губитници представљају Републику Српску на заједничком нивоу“, истакао је Додик.

Он је навео да је на састанку разговарано о важним питањима за Републику Српску, начину на који ће функционисати институције, привредним кретањима и осталим питањима, те да је постигнут консензус.

Додик је оцијенио да је састанак одржан у доброј атмосфери.

Састанку су присуствовали и други функционери ових партија.

Архива