Додик: Hаставићу говорити o политичким процесима у БиX

29.06.2017 Актуелно

Додик је нагласио да су на појединим позицијама на нивоу БиХ угрожени интереси Српске и да је јавности „веома јасно шта је чија улога“, те да ће он наставити на то да указује.

Коментаришући наводе министра безбједности у Савјету министара БиХ Драгана Мектића да ће објавити доказе да се Додик током рата бавио шверцом, ако га још једном назове издајником, Додик је рекао новинарима у Бањалуци да такви докази не постоје, те да нема потребе да га Мектић штити било каквим подацима, јер је то ствар „спекулација и рециклираних тема“.

Он је нагласио да је његово ратно учешће веома познато, о чему најбоље свједочи одликовање које је добио од првог предсједника Српске Радована Караџића за вријеме рата.

„Одликован сам као посланик у то вријеме. Мој ратни распоред је био на бањалучком аеродрому, који је бомбардован и гранатиран, гдје сам био командир чете војне полиције“, рекао је Додик.

Он је истакао да су средином рата одлуком Народне скупштине Републике Српске посланици добили ратни распоред у парламенту, с обавезом да учествују у њеном раду.

„Био сам на већини кључних сједница за вријеме рата, од оне у Бањалуци када је формирана Војска Републике Српске, па до многих сједница на Палама, у Зворнику, Билећи, Новом Граду“, подсјетио је предсједник Српске.

Он је додао да се и прије рата бавио приватним послом и да је у својим фирмама у БиХ и Србији за производњу намјештаја, са око 200 запослених, редовно исплаћивао плате ангажованим мушкарцима у Војсци Српске, чак и када је то било забрањено.

Додик је навео да је то можда дио одговора на његове константне побједе на изборима у Лакташима.

„Као човјек који се бавио бизнисом и прије рата, помагао сам и улагао лична средства да се оспособи писта, да би авиони што брже и безбједније могли да полијећу и слијећу“, навео је Додик.

Он је поновио да је два стана у Београду недавно продао и да постоје уговори о томе, те да је сва документација на располагању уколико неко то жели да истражи.

Архива