Додик: Cарадња владајуће коалиције није упитна

05.06.2017 Актуелно

 

„Састанак владајуће коалиције није никаква табу тема и моје одсуство због одласка у Русију директно је утицало на то да састанак није одржан ових дана. Наравно да ћемо ових дана сјести и поразговарати“, рекао је Додик и додао да нема толико проблема о том питању колико је то, заправо, наметнуто у јавности.

Додик је за Радио-телевизију Републике Српске оцијенио да добра сарадња, у сваком случају, постоји, а ријеч је о мањем неразумијевању које постоји и у свакој породици, па тако и у политичком процесу.

Он је поновио да сарадња коалиције није упитна, што се показало и на гласању у Народној скупштини Републике Српске.

„Видљиво је да је Влада стабилна и да опозиција нема довољан број посланичких гласова да би је могла угрозити“, рекао је предсједник Српске.

На најаве опозиције да ће, након непостојања већине за усвајање дневног реда посебне сједнице НСРС на којој би се расправљало о неповјерењу Влади Српске, као сљедећи корак упутити интерпелацију, Додик каже да „они само покушавају да одрже ту тему“.

„То је легитиман политички циљ, али је на нивоу незрелих политика. Веома је јасно да опозиција нема снагу, а логично је да ће користити неке формалности. Најављивали су и излазак на улицу, па се то није догодило“, истакао је Додик.

Предсједник Српске је додао да је очигледно да нема ништа ни од тога, ни подршке политикама које проводи Савез за промјене, који је показао своју политику издаје на нивоу БиХ, а сада би хтјели људима у Републици Српској да подметну кукавичије јаје.

Архива