Будућност српског народа везана за постојање Српске

25.06.2017 Актуелно

 

Додик је истакао да су то знали и они из Бањалуке, Бијељине, Книна, који су се 1992. године сусрели приликом пробоја коридора, а били су спремни да се боре за слободу, јер без слободе и теротирије нема Срба.

„Зато су они били спремни да гину, и зато ми морамо да истрпимо неке ствари“, рекао је Додик у обраћању присутнима на обиљежавању 25 година од пробоја коридора на Дугој Њиви код Модриче.

Он је изразио увјерење да ће Република Српска једног дана бити држава и да ће сама за себе одлучивати, без других тутора.

„Неки сматрају да је то само лоше исказан став, али ја вјерујем у то. Да ли ћу то доживјети, не знам, али сигуран сам да ће то бити због љубави овог народа према Српској“, истакао је Додик и додао да Република Српска не може бити ни под чијим туторством, поготово не Сарајева.

Додик је истакао да одувијек постоје насртаји на Републику Српску и да никада не престају, али да су „најтежи они који долазе од наших људи у заједничким институцијама“.

Према његовим ријечима, БиХ је прихватљива само у оној мјери колико мора, а да Република Српска не да и не жели да јој неко намеће БиХ..

Додик је поновио да Република Српска не жели у НАТО, јер не жели да прави границу на Дрини с обзиром на то да Србија није чланица Алијансе, већ да иде тамо гдје је Србија.

Он је напоменуо да Српска има веома добро сарадњу са Русијом која се огледа у свим пољима, а не само оном, како неки желе да кажу, којом је спријечено доношење резолуције о Сребреници.

Обиљежавању 25 година од пробоја коридора на Дугој Њиви присуствовали су и министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић, министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић, предсједник БОРС-а Миломир Савчић.

Архива