Вишковић: Заказивање посебне сједнице НСРС „шупља прича“ и беспотребно трошење новца

31.05.2017 Актуелно

 

Вишковић је рекао да су резултати гласања о предложеном дневном реду показали да опозиција није имала више од 30 гласова за овај приједлог.

„Да би нека иницијатива прошла у неком парламенту мора да има већину. Они нису ни близу те већине и морају да се помире са чињеницом да још неко вријеме морају бити опозиција“, рекао је Вишковић новинарима након посебне сједнице у Бањалуци.

Вишковић је одбацио оптужбе да власт не жели да се чује и разговара о наводно лошем раду Владе, те нагласио да је јавност упозната о свим питањима из ове иницијативе и да данас не би ништа ново чула.

Он је констатовао да није било реално очекивање опозиције да рачуна на гласове из позиције.

„То што, према њиховим тврдњама, има одређених несугласица у коалиционој већини није ништа ново, нити нешто што није нормално“, рекао је Вишковић и додао да није ријеч о проблемима које није могуће превазићи.

Он је навео да је опозиција у Српској уствари власт на нивоу БиХ, те да су протекле три године у Сарајеву све радили да би онемогућили развој или прилив средстава у Републику Српску.

Вишковић је оцијенио да на тај начин нису само „кажњавали“ власт у Српској, већ и њене грађане, јер средства која би добила Република Српска не припадају власти, већ грађанима.

Коментаришући најаву опозиције да ће овај документ прерадити у форми интерпелације, Вишковић је рекао да имају право на све што је у складу са вежећим прописима и процедурама.

Архива