Војска Републике Српске несумњиво одбранила слободу српског народа

11.05.2017 Актуелно

 

„ВРС се у својим операцијама водила војничком чашћу и одважношћу“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци, након полагања вијенца на спомен-обиљежје погинулим борцима Републике Српске на бањалучком гробљу Свети Пантелија, поводом обиљежавања 12. маја – Дана ВРС.

Честитајући овај дан, Додик је рекао да Војска Републике Српске остаје једина Војска у срцима њених припадника, која је одбранила слободу и створила темеље Републике Српске.

„Република Српска је захвална свим припадницима Војске Републике Српске – војницима, официрима, командантима и свима који су се у стварању и дјеловању Војске Републике Српске водили најчаснијим српским начелима, а то је да се одбрани слобода и сваки живот“, истакао је Додик.

Он је рекао да Војска Републике Српске заслужује да буде најважнији дио сјећања на вријеме када се овдје оружјем бранила слобода.

Премијер Српске Жељка Цвијановић честитала је свим грађанима Републике Српске 12. мај – Дан Војске Републике Српске.

„Ово је важан датум који је високо позициониран у календару празника које Република Српска обиљежава“, рекла је новинарима Цвијановићева, након што је предводила делегацију Владе Српске која је положила вијенац на спомен-обиљежју на гробљу Свети Пантелија у Бањалуци.

Цвијановићева је истакла да треба подсјетити људе који данас баштине традицију и исте оне вриједности Војске Републике Српске кроз Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук да знају да је то велика част.

Архива