Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о акцизама требало посматрати интегрално

05.05.2017 Актуелно

 

Цвијановићева каже да то значи да је овим законом требало обезбиједити подршку за сектор здравства и изградњу путева и ауто-путева.

„То је мој и став Владе Српске, али су нас убиједили некада, током разговора, да се сада бавимо овим дијелом који служи као подршка изградњи путева и ауто-путева, управо због великих пројеката који су започети и превасходно се односе на Федерацију БиХ, јер је то услов за ослобађање средстава ЕБРД-а и других финансијских организација које подржавају пројекте те врсте“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Она је навела да се пристало на парцијално рјешење да не би било блокаде.

„Онда се испоставило да ти људи, који су нас наговарали, убјеђивали и убиједили, нису у стању да усвоје парцијално рјешење у парламенту БиХ. Због тога сам прије неког времена рекла да ће се Влада Српске, након што нас исцрпљују овим питањем, а не можемо да утичемо на његово рјешавање, вратити неком оригиналном рјешењу које подразумијева подршку инфарструктурним пројектима и здравству“, рекла је Цвијановићева.

Уколико неће тако, каже Цвијановићева, захтјев Владе Српске биће интегрални приступ акцизама и више је неће интересовати да ли ће то доћи на ред за годину, двије, пет, десет или никада.

Она је подсјетила да се питање акциза регулише на нивоу БиХ.

„Све оно што се регулише у Народној скупштини Републике Српске можемо урадити. Да можемо сами да рјешавамо питање акциза или нека друга питања урадили бисмо то сами, али морате да разумијете прописе и шта коме припада“, каже Цвијановићева.

Говорећи о изградњи зграде Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података у Бањалуци, Цвијановићева је рекла да не сматра да треба да се бави питањима ове агенције.

Архива