Pеферендум о отцјепљењу од БиХ биће одржан када буду створени услови

14.05.2017 Актуелно

 

„Да ли ће се то догодити 2018. или неке 2028. то уопште није важно са становишта националног и државног интереса. Потпуно сам увјерен да ће се то догодити. Водио ја тај процес или не, ја сам потпуно увјерен“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је оцијенио да је СНСД имао дугорочну визију када је говорио о томе да се то може урадити на тај начин. „Ми нисмо пропагирали да ћемо узети оружује, па ћемо нешто чинити“, додао је Додик.

Он је поновио да је БиХ хибрид који не функционише, те напоменуо да у посљедњих 20 година није било пројекта који је реализован у БиХ, а да је био у интересу Републике Српске.

„Свих ових година ми смо се борили за наше инфраструктурне и друге пројекте, радили на томе, од БиХ смо имали само опструкције и отимања надлежности. Ништа друго нисмо имали“, напоменуо је Додик.

Према његовим ријечима, упркос томе, Република Српска функционише и једина је самоодржива.

„Да нема странаца и да се измакне /амерички амбасадор Морин/ Кормакова и још неколико амбасадора – Британац и други, БиХ уопште не би постојала. Они више раде за БиХ него што представљају своје земље, одржавају то тамо што могу да одрже. То је питање данас овде свих нас, а не Република Српска“, рекао је Додик.

Он је указао да Српска има парламент, институције, Владу, фондове, предсједника и да може доносити сваку одлуку.

„Треба да се види да Република Српска функционише, да ради њен буџет и њени рачуни, треба видјети да у Српској постоје институције“, нагласио је Додик.

Архива