Многобројни инвеститори заинтересовани за улагања у Требиње

27.05.2017 Актуелно

„Многобројни инвеститори су, првенствено, заинтересовани за улагања у пољопривреду, изградњу фабрика дјечије хране, текстилну идустрију, медицинску опрему, фабрика боја и лакова, изградњу бензинских станица, два хотела и филмског центра“, рекао је Петровић новинарима.

Након завршене дводневне конференције, којој су присуствовали инвеститори из више држава, привредне коморе из Србије, Републике Српске и Федерације БиХ и амбасадори сусједних земаља, истакнуто је да ће у наредних мјесец дана Градска управа одговорити на писма намјере инвеститора.

Он је додао да је урађена промоција свих вриједности града са квалитетним модераторима и панелистима, те видео и штампаним прилозима.

„Сви инвеститори су одушевљени капацитетима и потенцијалима града Требиња, првенствено у новим зонама ширења града, а то су економске и пословне зоне и видјели су своју шансу за започињање бизниса и да остваре профит на територији града“, истакао је Петровић.

Он је рекао да се створила атмосфера да се и наредних година одржавају слични скупови, а да ће већ на сљедећем бити представљена мјерљивост успјеха овогодишње конференције.

Петровић је у име Тима за инвестициону конференцију захвалио свима који су помогли организацију и финасијски подржали одржавање овог скупа.

Архива