Додик и Цвијановићева посјетили „Технички ремонтни завод“ у Братунцу

26.05.2017 Актуелно

 

Додик је рекао да су видљиви резултати и успјешно пословање у овој фирми двије године након њене приватизације.

„Видимо то кроз податке које редовно добијамо, а ово је прилика да посвједочимо да овдје ради 200 радника на ремонту различитих оруђа и оружја“, рекао је Додик новинарима након обиласка погона.

Он је нагласио да је „Технички ремонт“ раширио пословање и на инострано тржиште, да има своје раднике у иностранству, да су склопљени велику уговори и постоји сигурност за посао.

„Ово је најбоље што се могло урадити за Братунац и захвални смо руководству ове фирме што је донијело одлуку да се овдје покрене и оспособи оваква производња. Сада је овдје један пословни живот који је видљив и могуће је да ће до нове године бити примљено још око 100 радника“, навео је Додик.

Он је додао да у „Технички ремонт“ Братунац долазе и радници са других простора јер у Братунцу нема довољно кавалификованих варилаца, металостругара и других сличних занимања.

Предсједник Српске је апеловао на младе да се при упису у школе одлучују за производна занимања и струке у којима могу добити посао у реалном сектору.

Цвијановићева је у изјави новинарима подсјетила да се у неком ранијем периоду, када су већ сви били „дигли руке“ од овог предузећа, појавио инвеститор који је покушао и заједно са Владом Српске успио да „оживи“ ово предузеће.

„Данас можемо да посвједочимо о томе да овај привредни субјект функционише, ради и представља значајан субјект на привредној карти Братунца“, рекла је Цвијановићева.

Она је изразила задовољство што ово предузеће запошљава људе и, посебно, што постоји перспектива додатног запошљавања.

„То је изузетно важно не само за Братунац него и за цијелу ову регију, али и за Српску зато што је то доказ да можемо да обезбиједимо добра партнерства, а исто тако кроз добра партнерства да гарантујемо радна мјеста“, каже премијер Српске.

Она је додала да нема никакве дилеме да постоје изазови са којима се овај субјект суочава, али је то ситуација која може да се примијени готово на све.

Архива