Цвијановић: Уважавати уставне надлежности нивоа власти у БиХ

23.05.2017 Актуелно

 

Цвијановићева је у разговору са генералним директором Директората Европске комисије за сусједство и преговоре о проширењу Кристијаном Данијелсоном изразила наду да ће сви нивои власти у БиХ показати једнаку посвећеност процесу приступања ЕУ, саопштено је из кабинета премијера Републике Српске.

Она је информисала Данијелсона о кључним реформским мјерама које Влада Српске у континуитету реализује у складу са Акционим планом Републике Српске за спровођење Реформске агенде, нагласивши да је за успјешну реализацију предвиђених реформи од изузетног значаја сарадња ентитета као носилаца реформских процеса у БиХ.

Цвијановићева је истакла да су институције Републике Српске успјешно завршиле израду одговора на питања из Упитника Европске комисије, те да предстоји фаза обједињавања одговора за коју је неопходно да буде реализована у складу са усаглашеним системом координације и у оквиру за то предвиђених тијела.

Саговорници су размијенили мишљење и о могућностима за јачање економске сарадње земаља западног Балкана, те о осталим актуелним политичким и економским темама.

Састанку су присуствовавали шеф делегације ЕУ у БиХ Ларс Гунар Вигемарк и министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић.

Архива