Цвијановић: Oпозиција дошла до дна

19.05.2017 Актуелно

 

„Свако ко је имао било какву дилему види да је то потез очајника који више нема шта јавности да понуди, осим да прича такве глупости како му неко пријети или ће му пријетити ликвидацијом или слично“, рекла је Цвијановићева новинарима у Модричи, коментаришући Бореновићеву изјаву да „предсједник Републике Српске Милорад Додик можда спрема његову ликвидацију“, као и иницијативу опозиције за смјену Владе.

Премијер Српске тврди да је опозиција „политичка олупина, група очајника“ која више нема шта да каже грађанима, те да су све радили наопако.

„Сједили су у власти и сједе на власти у Сарајеву, гдје су урадили све да оштете институције Републике Српске и њене грађане, да спријече да средства дођу до грађана Српске са намјером да покажу како је онда, наводно, власт Републике Српске неспособна“, истакла је Цвијановићева и поручила да је опозиција неспособна.

Према њеним ријечима, у Сарајеву су прокоцкали велику прилику да се тамо боре за интересе Републике Српске, да кажу шта су интереси Српске и да буду сервис грађанима Српске, али су сви ти врли министри из Српске који тамо сједе, истовремено, сервис грађанима Федерације БиХ.

„Они горе немају никакву парламентрану већину и онда кроје причу о томе како наводно Влада Републике Српске треба да поднесе оставку јер једна тачка није прошла у Народној скупштини“, додала је Цвијановићева.

Она је појаснила да једна скупштинска тачка није прошла и Влада је знала да је то један од реалних исхода, али је жељела да је упути у скупштинску процедуру и са себе скине терет поступака које је проводила.

„Наша идеја била је да народни посланици одлуче шта ће са РЖР `Љубијом`.
Замислите људе који апсолутно немају шта да кажу, осим да су радили лоше и наопако на нивоу у Сарајеву и тако ће вјероватно и наставити, јер немам никакву наду да ће се поправити. То је немогуће, јер тамо нема ни капацитета, ни свијести о томе да је важно да држе везу са институцијама Републике Српске. Да су паметни, они би то радили“, поручила је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, да су представници Српске у институцијама БиХ политички паметни, они би са властима у Републици Српској радили да грађанима буде боље.

„На све могуће начине опструишу сваку нашу иницијативу која је послата на ниво БиХ, а требало је да допринесе неким бољим резултатима или бољем животу грађана“, додала је Цвијановићева.

Она је истакла да је опозиција неозбиљна и смијешна, те да на све могуће начине покушава привући пажњу.

„Они више немају шта да причају, већ малтене сада сви идемо да их тучемо или не знам шта радимо. Некада ми дође да кажем да врате Младена Иванића, па када се већ расправљамо о нечему да онда имамо са ким укрстити аргументе“, рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да је ситуација постала немогућа, јер је опозиција као група недораслих људи који су добили важне позиције и покушавају на све могуће начине да себи подигну цијену.

Цвијановића је рекла да би Бореновићу, лидеру НДП-а Драгану Чавићу и осталим опозиционарима који позивају Додика на дуел, то баш годило, јер би им порасла цијена, с обзиром на то да би расправљали са предсједником Републике и СНСД-а, партије која је дупло већа од свих њих заједно, о питањима која су очигледно јасна грађанима.

Она је оцијенила да је опозиција потпуно залутала. „Ово више није политика, ово је лични очај људи који покушавају показати да су нечему дорасли“, поручила је премијер Српске.

Архива