Продаја акција РЖР „Љубија“ не може угрозити функционисање коалиције

13.04.2017 Актуелно

Цвијановићева је новинарима у Бањалуци рекла да је Влада путем ресорног министарства неколико пута обнављала поступак продаје акција, да би сада дошли до понуде која заиста заслужује пажњу, односно да се донесе одлука.

„Влада се опредијелила за понуђача који је имао за 29 милиона КМ бољу понуду, као и у свим елементима који се вреднују, али коначна одлука није на Влади, већ је Народна скупштина та која ће да каже да ли треба или не да се поступи на тај начин“, поручила је премијер Српске.

Она је поновила да продајом нема угрожавања коалиције, нити је то било коме била намјера.

„Процијењено је да би се требало ићи са продајом, и у тој процјени, обнављајући поступак и водећи се тиме неколико година, схватили смо да не треба поново да га обнављамо, већ треба да се посланици Народне скупштине опредијеле да ли то треба да се ради“, појаснила је Цвијановићева.

Влада Српске донијела је јуче одлуку о продаји 64,99 одсто акција РЖР „Љубија“ компанији „Израел инвестмент група“ за 92 милиона КМ. Ту одлуку ће на наредној сједници разматрати Народна скупштина Српске.

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је данас новинарима у Бањалуци да продаја акција РЖР „Љубија“ није питање коалиције већ развоја и дугорочног интереса Српске.

 

Архива