Полиција Српске један од снажних елемената њене државности

04.04.2017 Актуелно

Након свечане академије поводом обиљежавања Дана полиције и 25 година Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, Додик је изјавио новинарима да Полиција Српске није оклијевала у најтежим тренуцима, у оружаној одбрани њене слободе, да покаже своју одлучност да брани ту слободу.

„Данас Полиција Републике Српске служи на понос грађана, чува нашу слободу, а ми знамо да слободе на овим просторима нема ако нема државе. Полиција је, свакако, један од сегмената те државе и зато треба разумјети зашто су хтјели прије десетак година да је укину, јер је она један од најснажанијих елемената сваке државе, па и Републике Српске“, истакао је предсједник Српске.

Он је рекао да му је драго што се Српска успјела одупријети напорима многих да буде укинута јер се сада види колико је то важно.

„Способност полиције Српске довела је у позицију да буде најбоља полицијска агенција у БиХ и једна од најбољих у региону, способна да сарађује са озбиљним полицијским агенцијама и структурама у Европи и свијету. Зато Полиција Српске има нашу подршку и наставићемо да улажемо максималне напоре с циљем обезбјеђивање логистичких услова за њен рад“, додао је Додик.

Он је још једном честитао припадницима МУП-а Дан полиције и 25 година МУП-а.

„Дугујемо захвалност свим припадницима од формирања Полиције до данас на ономе што су учинили на стварању, очувању и развоју Републике Српске“, поручио је Додик.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да полицијске структуре и МУП представљају важан сегмент развоја Републике Српске.

„Једна од тема која увијек заокупља пажњу Владе је безбједност. Ми знамо да се безбједност не може унапређивати уколико нема адекватних структура“, оцијенила је Цвијановићева.

Она је честитала Дан полиције и захвалила свим припадницима МУП-а који су дали своје животе да би данас постојала Република Српска, као и онима који годинама показују опредијељеност да са осталим институцијама раде на јачању Републике Српске.

„Влада је, знајући колика је важност безбједности и њеног очувања, претходних неколико година имала значајна улагања и наставићемо у наредном периоду да улажемо у ову област јер знамо да од тога зависи стабилност Републике Српске“, поручила је Цвијановићева.

Архива