Oпремањe и оспособљавањe припадника МУП-a Српске

03.04.2017 Актуелно

Додик је истакао да се ради на побољшању физичке спремности, али и набавци техничких средстава, попут оружја и аутомобила неопходних за извршавање задатака.

Након посјете Специјалној антитерористичкој јединици у Трну код Лакташа, који су извели показну вјежбу, Додик је нагласио да се увјерио да је ова јединица спремна за најсложеније задатке.

„Морамо да учинимо све да припадницима Специјалне антитерористичке јединице обезбиједимо и подршку кроз лична примања која су потребна, јер су ово специјални услови живота и рада за појединце и велика одговорност за евентуалну употребу ове јединице“, рекао је Додик новинарима.

Он је додао да ће бити реконструисани и изграђени објекти за рад и обуку у бившој касарани у Залужанима за потребе јединица и управа МУП-а.

Додик је оцијенио да Полиција Републике Српске, која слави 25 година од оснивања, има посебан значај за Српску.

„Полиција је била на многим мјестима одлучујући фактор за очување мира, живота и материјалних средстава нашег народа широм БиХ. Полиција има часну улогу, одбранила је слободу и позицију Републике Српске“, нагласио је Додик и свим припадницима честитао 4. април – Дан Полиције.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач најавио је да ће сутра бити откривен централни споменик за 782 погинула припадника МУП-а Српске.

„То су наши јунаци који су дали живот за Републику Српску“, рекао је Лукач.

Он је истакао да предсједник Српске сваке године, поводом Дана Полиције, посјети неку од јединица МУП-а.

Додик и Лукач положили су вијенце на спомен-плочу погинулим припадницима МУП-а, која се налази у бази Специјалне антитерористичке јединице.

Осим вјежбе, презентована је и опрема и средства које користи ова јединица.

Архива