Додик о „Агрокору“: Српска ће сачувати своју имовину

11.04.2017 Актуелно

„Ми овдје треба да обезбиједимо стабилност и у томе имамо искуство као када се то радило са `Алумином`, да заштитимо наша предузећа овдје, а таква сматрамо сва регистрована предузећа, под било којим именом, па и `Конзум`, који егзистирају на подручју Српске“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је навео да је у многим стварима још нејасно шта ће Хрватска да уради по питању „Агрокора“, те додао да је тај систем био нереалан, економски неодржив и усмјерен на дестабилизацију тржишта.

Додик је истакао да, иако се у Српској о том питању јавно нико не оглашава, у задњих неколико дана, односно откако се појавила прича у вези са „Агрокором“, највише руководство Републике упорно ради на томе да се осмисле врсте мјера које се могу предузети.

„Учинићемо све да одржимо стабилност и нисмо дужни никоме ништа да објашњавамо. Онај ко је дужан да објашњава је `Агрокор`, јер је њихово шпекулантско дјеловање на тржишту у региону довело до оваквог стања“, нагласио је Додик.

Он је додао да Српска неће бити ни сервилна према захтјевима из Хрватске ако буду долазили у вези са ситуацијом са „Агрокором“, те да, иако је та држава чланица ЕУ, Српска неће да сноси колатералну штету.

 

Архива