Додик: Говедарици нико није јавио да је СДС у коалицији са Изетбеговићем

10.04.2017 Актуелно

Додик је рекао да је лидер СДА Бакир Изетбеговић „изабрао СДС и остале партијице из Савеза за промјене /СзП/“ да буду власт у заједничким институцијама БиХ и да подржавају његову политику, иако те партије нису већинска воља грађана Српске.

„Како то да предсједнику СДС-а Вукоти Говедарици нико до сада није јавио да је странка којом предсједава у коалицији са Бакиром Изетбеговићем и да СДС договара политике на нивоу БиХ управо са СДА и Изетбеговићем. Ми смо опозиција и таквој политици и тако “скрпљеној“ већини на нивоу БиХ и не видим разлог да Говедарица манипулише грађанима причом о некаквом наводом договору у Мостару“, рекао је Срни Додик, који је предсједник СНСД-а.

Он је предложио Говедарици да, умјесто тражења криваца у СНСД-у, пита неформалног шефа СДС-а Мирка Шаровића како је могуће да се без његове сагласности на дневном реду Савјета министара појави иједно питање.

„Наравно да није могуће, и наравно да је Шаровић дао пристанак на такав дневни ред, и наравно да су министри из Републике Српске били активни у сједници Савјета министара коју сада оспоравају. Крајње је вријеме да СДС престане да обмањује грађане Републике Српске јефтином демагогијом и измишљотинама. Њима је ионако све одавно јасно“, поручио је предсједник Српске.

Он је оцијенио да оспоравање Закона о акцизама, које данима проводи СзП, није ништа друго него штетна дјелатност према Републици Српској, а све у борби за власт у Српској.

„Није истина да ће због тог закона трпјети пољопривредници Српске. Од тог закона корист ће имати Република Српска, односно њени путеви и ауто-путеви, а дио средстава ће ићи за пољопривреду и здравство у моделу који смо договорили у Српској. Зато је Влада Републике Српске и опредијељена да тај закон подржи, јер је он и те како користан за Српску“, нагласио је предсједник Српске.

Он је оцијенио да, изгледа, да СДС све што је корисно за Српску доживљава као своју партијску штету.

Архива