Цвијановић: Институције на нивоу БиХ никако не функционишу

11.04.2017 Актуелно

Цвијановићева је поновила да је Република Српска свој дио посла давно одрадила да би се одржала Реформска агенда у животу и аранжман са Међународним монетарним фондом /ММФ/, „знајући да је са аспекта свих услова најбоља могућа ствар која се могла десити, те је и покушала помоћи онима на нивоу БиХ, иако су поприлично неозбиљни, неодговорни и не функционишу“.

„Да ли се неко коцка са тим и жели да у будућости, евентуално дођемо до неког другог аранжмана, који неће бити тако повољан, не искључујем ни такву могућност“, нагласила је премијер Српске.

Одговарајући на питање новинара да ли сматра да ће бити усвојен сет закона о акцизама, којим се омогућава наставак кредитног аранжмана БиХ са ММФ-ом, она је појаснила да постоји тенденција у оквиру СДА, да одређени број људи покаже да предсједавајући Савјета министара БиХ нема парламентарну већину, што је њихов унутрашњи проблем, па због тога дио Клуба ове странке гласа на један, „а они који су одлучили да се мало издвоје од странке на други начин“.

„Имате позицију СДС-а, који заједно са коалиционим партнерима увијек први потрче да покажу како су реформски настројени, па онда све испотписују све пуних уста о Европи и реформи, а када дођу на практични терен нити хоће нити знају да нешто ураде“, сматра Цвијановићева.

Према њеним ријечима, улога СНСД-а у свему томе је била да не пропадне Реформска агенда и аранжман са ММФ-ом, али да истјера ствари на чистац, што су, како је навела, и урадили и сада се зна како ствари стоје на нивоу БиХ и какве партије чине власт на нивоу БиХ и у каквим су односима.

 

Архива